Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τι βρήκαν στο στομάχι της?

Το 2007 οι Γιατροι αφαίρεσαν απο το στομάχι ενος 17χρονου κορίτσιου που ζούσε στο Σικαγο των ΗΠΑ κατι πολύ... παράξενο. Μαλιστα αυτό το περιστατικό αναφέρθηκε στο διεθνές περιοδικό ιατρικής το 'The New England Journal of Medicine'.

Σαπουνάς πιάστηκε στα δίκτυα ψαράδων στα Χανιά


Μήκους 3,5 μέτρων και βάρους 200 κιλών...
Ένα καρχαριοειδές, το γνωστό στους ψαράδες ως «σαπουνάς» μήκους 3,5 μέτρων και βάρους 200 κιλών, πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων στα Χανιά.

Μαρκαδόρος που αντιγράφει χρώματα

Ένας πραγματικά εντυπωσιακός μαρκαδόρος που επινοήθηκε από την... Κορεάτισα σχεδιάστρια Jinsu Park. Ο μαρκαδόρος αντιγράφει οποιοδήποτε χρώμα από το περιβάλλον και είναι έτοιμος για να ζωγραφίσει με το ίδιο ακριβώς χρώμα.

MEΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΒΕΖΙΝΗ ΑΚΡΙΒΥΝΕ ΚΑΤΑ 48,5%


Ακριβότερη κατά 48,5% πληρώνουν τη βενζίνη οι Έλληνες καταναλωτές, από την 01/01/11 σε σχέση με την 01/01/10, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ)...

ΔΥΟ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ


Δύο 24ωρες πανελλαδικές απεργίες αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα, 7 του μήνα. Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, για να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Νεκρή από τη γρίπη των χοίρων στο Χονγκ Κονγκ

Μια γυναίκα π 27 ετών που είχε προσβληθεί από τη γρίπη των χοίρων έχασε  τη ζωή της στο Χονγκ Κονγκ, ενώ άλλοι 15 άνθρωποι με την ίδια νόσο νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ελαιόλαδο κατά της κατάθλιψης

Όσο περισσότερα λιπαρά και βιομηχανικές τροφές καταναλώνει κάποιος, τόσο περισσότερο επιβαρύνει την ψυχική υγεία του, με τον κίνδυνο της κατάθλιψης να παραμονεύει. Αντίθετα, οι μεσογειακές τροφές και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο φαίνεται πως δρουν κατά της κατάθλιψης, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

Φυλακή για οφειλή φόρου άνω των 5.000


Εκδίκαση ερήμην και φυλάκιση για χρέη από 5.001 ευρώ, διαρκές αδίκημα η φοροδιαφυγή με ενεργοποίηση Αυτοφώρου, καθώς και δημοσιοποίηση ονομάτων οφειλετών.

15 απορίες για τον γυναικολόγο σας


Ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες;', 'Πότε πρέπει να πάμε στο γυναικολόγο;', 'Είμαι έγκυος. Μπορώ να κάνω έρωτα;' είναι μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες θα απαντήσει μόνο ο προσωπικός γιατρός κάθε γυναίκας.

Θύμα χάκερ ο ιδρυτής του facebook


O Μαρκ Ζούκερμπεργκ δέχθηκε επίθεση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook. 

Χάκερ λοιπόν πήραν τον έλεγχο της προσωπικής σελίδας του ιδρυτή του Facebook και έγραψαν μήνυμα στο wall του, σαν να το είχε γράψει εκείνος.

Ένοπλοι βίασαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά στο Κονγκό

Ένοπλοι άνδρες βίασαν 60 ανθρώπους στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό τις τελευταίες δέκα ημέρες, στην τελευταία από μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων στην περιοχή, όπως ανέφεραν την Παρασκευή τα Ηνωμένα Έθνη.

Ένας γορίλας που περπατάει ακριβώς όπως ο άνθρωπος

O 21 ετών  Ambam, ζει στο Port Lympne Wild Animal Park στο Kent της Βρετανίας.
Ο υπεύθυνος φύλαξης του Ambam, Phil Ridges, είπε: 
“Ο πατέρας του Ambam, ο Bitam, είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά, κάθε φορά που τα χέρια του ήταν γεμάτα με φαγητό. Ο  Ambam έχει ακόμα δύο αδελφές, που κάποιες φορές περπατούν ακριβώς έτσι. Όλοι οι γορίλες μπορούν να τεντώνονται έτσι, αλλά δεν έχουμε ξαναδεί κανέναν να το κάνει για τόσο πολύ. Ο  Ambam είναι πραγματικά διάσημος στο πάρκο μας”.
“Πιστεύουμε ότι το κάνει για να βλέπει τους φύλακες πάνω από το φράκτη, όταν πλησιάζουν να τον ταΐσουν, ή ίσως για να ψάξει για τροφή γενικότερα. Μπορεί μάλιστα, να κουβαλήσει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες τροφής, όταν στέκεται έτσι, ενώ προστατεύει και τα χέρια του, κάθε φορά που βρέχει”, είπε ο ίδιος.
Ο συμπαθέστατος γορίλας γεννήθηκε στο πάρκο Howletts, το 1990. Τόσο αυτό όσο και το πάρκο, όπου ζει τα τελευταία χρόνια, είναι αφιερωμένα στην προστασία άγριων ειδών  και χαριτωμένων εν προκειμένω.




cosmo.gr

Χρυσόψαρο με μνήμη ελέφαντα!!!

Ποιος ισχυρίστηκε κάποτε ότι η μνήμη ενός χρυσόψαρου διαρκεί 3 δευτερόλεπτα;
Ε να λοιπόν που σε αυτό το βίντεο αποδεικνύεται λάθος!!Δείτε τον Κύριο Μνήμη(Mr. Memory),ένα σκληρά εκπαιδευμένο και προπονημένο χρυσόψαρο,το οποίο με λίγη βοήθεια από 2 φίλους του,καλείται να περάσει από μια δοκιμασία με αρκετά εμπόδια.Όλα αυτά για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού και την προώθηση μιας μάρκας εμφιαλωμένου νερού.


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Βρέθηκε σκελετός 1.700 ετών!

Έναν σκελετό Αφρικανού 1.7000 ετών ανακάλυψαν πρόσφατα άγγλοι αρχαιολόγοι σε ρωμαϊκό νεκροταφείο της Αγγλίας. Από την εξέταση του προκύπτει ότι πιθανότατα πρόκειται για αφρικανό σκλάβο, ενώ η ανακάλυψή του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Αφρικανοί μετανάστευσαν στην Αγγλία γύρω στον 3ο με 4ο αιώνα.

Το ανέκδοτο της ημέρας

Η μεγάλη ΜΠΑΝΑΝΑ προτείνει


Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να θυμάσαι τα γενέθλια της γυναίκας σου, είναι να τα ξεχάσεις μία φορά.

Βρέθηκαν 16 τρισ. κ.μ. φυσικό αέριο στα σύνορα!

Στη θαλάσσια λεκάνη της ανατολικής μεσογείου στο σημείο όπου συνορεύουν οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες του Ισραήλ της Κύπρου και της Ελλάδας, βρέθηκαν πριν από ένα μήνα 16 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

“Απίθανη ή απρόσιτη η ζωή σε άλλο πλανήτη”


Τελικά στην ουσία είμαστε μόνοι στο Σύμπαν... Αυτό ισχυρίζεται κορυφαίος αστροφυσικός του Χάρβαρντ, που επιμένει ότι παρά την ανακάλυψη περισσοτέρων πλανητών, οι πιθανότητες να βρούμε εξωγήινη ζωή είναι μηδαμινές.

Και δεύτερη ανήλικη στα πάρτι του Μπερλουσκόνι;

Μια δεύτερη ανήλικη συμμετείχε στα πάρτι που γίνονταν στις κατοικίες του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι κοντά στο Μιλάνο και τη Σαρδηνία, σύμφωνα με έγγραφα που εστάλησαν από την Εισαγγελία στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της έρευνας για το σεξουαλικό σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Παπανδρέου: «Τώρα μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα που όλοι θέλουμε»


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε μαζί τη χώρα που θέλουμε όλοι».

Πρόστιμα για τις παράνομες πινακίδες

«Βροχή» εξακολουθούν να πέφτουν τα πρόστιμα για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Το δημοτικό συμβούλιο, στην προσεχή του συνεδρίαση, καλείται να εγκρίνει την καταβολή προστίμων ύψους περίπου 110.000 ευρώ για 48 περιπτώσεις παράνομων διαφημίσεων.

Γενετικά τροποποιημένα κοτόπουλα εμποδίζουν τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Βρετανοί ερευνητές παρουσίασαν γενετικά τροποποιημένες κότες που μπορούν μεν να κολλήσουν την επικίνδυνη γρίπη Η5Ν1, δεν την μεταδίδουν όμως σε άλλα πτηνά. Θεωρούν ότι η μέθοδος θα μπορούσε να εμποδίσει τις επιδημίες σε αναπτυσσόμενες χώρες, διευκρινίζουν όμως ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την εφαρμογή της.

Τουρκική φρεγάτα στην Εύβοια

Μέχρι την Εύβοια έφτασε τα ξημερώματα της Πέμπτης, φρεγάτα του τουρκικού στόλου. 

Οφθαλμαπάτη

Κοιτώντας την εικόνα αυτή στην αρχή φαίνεται πως ένα μετά το άλλο τα μωβ κυκλάκια εξαφανίζονται.
Εάν συγκεντρωθείτε και κοιτάξετε στο κέντρο τα μωβ κυκλάκια αρχίζουν και εξαφανίζονται εντελώς και μένει μόνο ένα πράσινο που κινείτε κυκλικά.


Για να το δείτε πατήστε πάνω στην εικόνα

UFO στον Πύργο Ηλείας

Η πρώτη «καταγραφή» Α.Τ.Ι.Α. στην Ελλάδα είναι γεγονός.
Το περιστατικό συνέβη στον Πύργο Ηλείας στις αρχές Ιανουαρίου. Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος και κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το άγνωστο αντικείμενο δήλωσε:
«Ξαφνικά όλα τα φώτα και οι ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι άρχισαν να τρεμοπαίζουν, μέχρι που έπεσε το ρεύμα.


Ρολόι με οθόνη touchscreen και δυνατότητα αναβάθμισης

Μετά από πολύ καιρό αξίζει να αναφερθούμε σε ένα ασυνήθιστο ρολόι από την Slyde, το HD3, που έχει βαλθεί να τραβήξει τα βλέμματα μακριά από τα ειδικά διαμορφωμένα iPod nano, καθώς ο χρήστης θα μπορεί να αναβαθμίσει το hardware

Έδεσαν και έπνιξαν χελώνα!

Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα που πλημμυρίζει με οργή κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, βρέθηκαν πολίτες της Μεσαράς στην περιοχή του Αγιοφάραγγου, όταν πριν από λίγες ημέρες, εντόπισαν μία χελώνα καρέτα καρέτα- που χαρακτηρίζεται είδος προς εξαφάνιση και θεωρητικά προστατεύεται παγκοσμίως- δεμένη και...πνιγμένη!

Ο ιδρώτας του έχει πράσινο χρώμα!

Γιατροί, στην Κίνα, παραδέχονται πως έχουν προβληματιστεί ιδιαιτέρως με την περίπτωση ενός άντρα που ο ιδρώτας του έχει πράσινο χρώμα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

To ανέκδοτο της ημέρας

Η μεγάλη μπανάνα προτείνει 

Η λύρα του Σκωτσέζου


Ένας Σκωτσέζος πήγε με τον γιό του που κατάπιε μια λίρα στο νοσοκομείο.
- Δεν είναι τίποτα είπε ο γιατρός, αφήστε τον εδώ τρεις μέρες και το νόμισμα
θα βγει,
- Είστε σίγουρος γιατρέ;
- Πολύ σίγουρος.
- Ε τότε δώστε μου μια προκαταβολή.

Βίασε τη σύζυγο και απήγαγε το παιδί του!


Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία  σε όλη την Πελοπόννησο, για να εντοπίσει έναν 63χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε τη σύζυγό του και απήγαγε το παιδί τους από το νηπιαγωγείο! Έπειτα από διαπραγματεύσεις, ο αναζητούμενος παρέδωσε το παιδί σε συγγενικό του πρόσωπο, αλλά εξαφανίστηκε, πιθανότατα οπλισμένος.

Βότανο δίνει ελπίδα για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος

Το εκχύλισμα ενός συνηθισμένου αγριόχορτου, που από τα παλιά χρόνια χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό βότανο, φαίνεται να προσφέρει τη δυνατότητα μιας σύγχρονης ήπιας θεραπείας κατά των καρκίνων του δέρματος, με εξαίρεση το μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή. 













Θρίλερ στον αέρα για 354 επιβάτες της Qantas

Αεροσκάφος της αυστραλιανής εταιρίας Qantas, τύπου Boeing 747, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Μπανγκόκ και να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση εξαιτίας "τεχνικών προβλημάτων", ανακοίνωσε σήμερα ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στην Μπανγκόκ.











Σοκ για σφαγή δελφινιών

Οι ιαπωνικές αρχές επιτρέπουν τη σφαγή και την αιχμαλωσία 20.000 δελφινιών, εκ των οποίων περίπου 1.500 αιχμαλωτίζονται ή θανατώνονται κάθε χρόνο στο  Ταϊτζί,όπου οι ψαράδες οδηγούν τα δελφίνια μέσα σε έναν κόλπο και τα μαχαιρώνουν μέχρι θανάτου.











Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Εμβολιασμός με... κουνούπια;

Αυτό που για χρόνια οι επιστήμονες φανταζόντουσαν σαν κάτι ιδανικό αλλά δύσκολο κατάφεραν να κάνουν ιαπωνέζοι επιστήμονες απο το πανεπιστήμιο Jichi. Κατάφεραν να φτιάξουν ένα μεταλλαγμένο κουνούπι το οποίο με το σάλιο του μπορεί να μεταφέρει στον άνθρωπο φάρμακα. Σύντομα λοιπόν ίσως τα κουνούπια όχι μόνο δε θα μεταφέρουν την ελονοσία στις  χώρες αλλά θα προστατέψουν τον πληθυσμό απο αυτή!

Το λιώσιμο πραγματοποιείτε 100 φορές πιο γρήγορα από ότι υπολόγιζαν


Πολύ πιο γρήγορα λιώνουν οι πάγοι στον Βόρειο Πόλο απο ότι είχαν υπολογίσει οι επιστήμονες - Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στο Νότιο Πόλο!

Παππούς ετών… 29!


Άρκετοί άνθρωποι σε αυτή την ηλικία βλέπουν τον γάμο και την οικογένεια ως ένα μακρινό όνειρο, όμως ένας 29χρονος ετοιμάζεται να γίνει ο νεαρότερος παππούς της Βρετανίας!
Η είδηση μάλιστα ότι θα γίνει παππούς από την 14χρονη κόρη, δεν τον εξέπληξε ιδιαίτερα, αφού και ο ίδιος είχε κάνει παιδί στην ηλικία των 15 ετών!

Κοριτσάκη 25 ημερών είχε στο σπίτι του ο αρχηγός του κυκλώματος από την λαμία

Στην Λαμία συνελήφθη ο αρχηγός της σπείρας που εμπορεύονταν βρέφη. Στο σπίτι που διέμενε μάλιστα, στην οδό Ησαΐα,βρέθηκε και ένα κοριτσάκι 25 μόλις ημερών που είχε αφαιρεθεί από την 29χρονη μητέρα του υπήκοο Βουλγαρίας και το οποίο προορίζονταν για πώληση.


Αννίτα Πάνια επιστρέφει στο Alter


Οι προηγούμενες μέρες ήταν γεμάτες από σενάρια για το επαγγελματικό μέλλον της Αννίτας Πάνια, αν θα παρέμενε στο Alter ή θα πήγαινε σε κάποιο άλλο κανάλι. Η επίσημη απάντηση, μόλις ήρθε.

Με δελτίο Τύπου που εστάλη σήμερα, μεσημέρι Τρίτης, το Alter ξεκαθαρίζει: «Οι εκπομπές της Αννίτας Πάνια “Τα Παρατράγουδα” και “Είσοδος Ελεύθερη” από το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιανουαρίου συνεχίζουν να μεταδίδονται κανονικά από τη συχνότητα του Alter».

Νέα θεραπεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του πρώτου  χαπιού για τη σκλήρυνση κατά πλάκας άναψε η αρμόδια επιτροπή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Συναντήθηκαν μετά από τριάντα επτά χρόνια…


Με τίτλο "Μετά από 37 χρόνια αγκαλιάστηκαν φιλικά", η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κύπρις" προβάλλει την πρώτη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη του Κύπριου ταξίαρχου ε.α Χρήστου Τσαγγάρη, με τον Τούρκο δημοσιογράφο Μετέ Ακγιόλ. 

Ferrari 4 x 4


Λέγεται FF και πέραν του ότι θα είναι f***ing fast, τα αρχικά σημαίνουν four four.








Το ανέκδοτο της ημέρας

Η μεγάλη-ΜΠΑΝΑΝΑ προτείνει :


Ειδήσεις σε ποντιακό κανάλι


Τραγικό δυστύχημα. Διθέσιο αεροπλάνο έπεσε σε νεκροταφείο.

Έχουν βρεθεί 3000 νεκροί και οι έρευνες συνεχίζονται.

Έδεσαν όλη την οικογένεια και λήστεψαν το σπίτι

Θύμα ληστείας έπεσε γνωστός γιατρός και τα μέλη της οικογένειάς του, όταν οκτώ ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν χθες το βράδυ στο σπίτι του στη Βαρυμπόμπη.

Οι δράστες ακινητοποίησαν, έδεσαν και φίμωσαν την οικογένεια και τις οικιακές βοηθούς και απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.

Φωτογραφίες γάμου που δέ θα δείτε σε κάνενα άλμπουμ

Δείτε τις πιο απίθανες και περίεργες στιγμές από γάμους σε όλο το κόσμο!











Περίεργα πράγματα που βρέθηκαν σε ελέγχους αεροδρομίων

Πολλοί ταξιδιώτες κατα την επιστροφή τους απο κάποιο ταξίδι, έχουν στις βαλίτσες τους περισσότερα πράγματα απ’ ότι θα έπρεπε και πολλά απο αυτά είναι ύποπτα και πολύ περίεργα. Ακολουθούν 15 απο αυτά που βρέθηκαν απο ασφάλειες αεροδρομίων.



Το Facebook "ψήνει" πιο εύκολα τις γυναίκες

Σχεδόν τέσσερις στις πέντε γυναίκες και τρεις στους πέντε άνδρες θεωρούν ότι τα sms, το Facebook και άλλα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τα νέα ζευγάρια να επισπεύδουν την ερωτική επαφή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Τα 8 ψηλότερα αγάλματα του κόσμου

8. Dai Kannon, Ιαπωνία. Ύψος : 88 μέτρα.


Αποκαλείται από τους ντόπιους Byakue Kannon και αναπαριστά επίσης την θεότητα Avalokitesvara όπως και το νούμερο 12 της λίστας μας. Βρίσκεται στο πάρκο Kita no Miyako στην Hokkaido. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1989. 









Η αφρική σήμερα όπως και τότε...

Πώς η κρουαζιέρα θα βάζει 3 δισ. ευρώ το χρόνο στο ταμείο!


Φλέβα χρυσού- υπό προϋποθέσεις- για την ελληνική οικονομία φαίνεται ότι έχει ανακαλύψει η κυβέρνηση στην κρουαζιέρα η οποία σε βάθος πενταετίας και με σχετικά μικρές επενδύσεις μπορεί να αποφέρει στην ελληνική οικονομία πάνω από 3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση ενώ θα δημιουργήσει και δεκαπέντε με είκοσι χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας

Έδωσε 88.000 ευρώ για το ασθενοφόρο που μετέφερε νεκρό τον Κένεντι

Συλλέκτης αυτοκινήτων έδωσε 120.000 δολάρια(περίπου 88.000 ευρώ) σε δημοπρασία στην Αριζόνα για το ασθενοφόρο του 1963 που λέγεται ότι μετέφερε νεκρό τον αμερικανό πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας. 

Όπρα Γουίνφρεϊ Αποκαλύπτει το μυστικό που της άλλαξε τη ζωή


Με τους τηλεθεατές της μοιράστηκε στη σημερινή της εκπομπή η Όπρα όσα της έκρυβε η μητέρα της επί σειρά ετών.
 Η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια ανακοίνωσε μέσω της εκπομπής της ότι έχει «μια αδελφή την οποία η μητέρα της γέννησε όταν εκείνη ήταν εννέα ετών και ζούσε μόνο με τον πατέρα της. Εκείνη την εποχή δεν ήξερε καν ότι η μητέρα της ήταν έγκυος».