Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σε απεργία πείνας από αύριο 300 μετανάστες στην Ελλάδα

Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν από αύριο 300 μετανάστες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, ζητώντας τη νομιμοποίησή τους και την ίση μεταχείρισή τους -σε επίπεδο πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων  με τους με τους Έλληνες εργαζόμενους.
Οι μετανάστες, και άνθρωποι που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς αυτούς, μεταφέρθηκαν στο χώρο του πεζόδρομου της οδού Μασσαλίας στη Νομική Σχολή, σημείο που θα αποτελέσει το κέντρο της κινητοποίησης, ενώ τμήμα των απεργών έφυγε για την Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, ομάδα εθελοντών από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την ΕΙΝΑΠ θα τους παρακολουθεί σε καθημερινή βάση για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας. Οι μετανάστες θα δώσουν αύριο συνέντευξη Τύπου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Σε ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης» αναφέρεται ότι η απεργία πείνας «αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού».«Η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων. Γι' αυτό η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας», τονίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου