Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!


Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου! Κάθε δυνατή όμως φιλία στηρίζεται στην επικοινωνία, γι' αυτό θα πρέπει να μάθετε να επικοινωνείτε μαζί του.
Οι σκύλοι όταν θέλουν να εκφράσουν μια ανάγκη τους ή ένα συναίσθημα τους βγάζουν διαφορετικούς ήχους και παίρνουν διαφορετικές εκφράσεις στο πρόσωπο τους και στάσεις στο σώμα τους.Μάθετε λοιπόν τι θέλει το φιλαράκι σας, αποκρυπτογραφώντας τις αντιδράσεις του . 
Αναγνωρίστε την στάση. Ο τρόπος με τον οποίον ένας σκύλος τοποθετεί το σώμα του σημαίνει διαφορετικά πράγματα.Αναγνωρίστε την στάση. Ο τρόπος με τον οποίον ένας σκύλος τοποθετεί το σώμα του σημαίνει διαφορετικά πράγματα.Έντονος βηματισμός: Είναι νευρικός ή διεγερμένος, διακατέχεται από έλλειψη άσκησης ή ανία.Εκθέτει την κοιλιά του: Δείχνει σεβασμό σε εσάς (τρίψτε του την κοιλιά για να επιβραβεύσετε και να ενισχύσετε την συμπεριφορά του). Αγγίζει με το πόδι το κεφάλι του: Κάτι θέλει, κάτι αναζητά, αναζητά προσοχή.Γέρνει το κεφάλι του προς τη μια μεριά: Κάτι προσπαθεί να ακούσει.Κουνάει το κεφάλι και τους ώμους: Σήμα τέλους μιας δραστηριότητας ή το τέλος μιας αναμενόμενης απειλής.Αποφεύγει να σας κοιτάξει στα μάτια: Δείχνει υπακοή.Ανοιγοκλείνει τα μάτια: Παιχνιδιάρικη διάθεση.Σύντομο γάβγισμα: Χαιρετισμός.Υψηλού τόνου γαβγίσμα: Παιχνιδιάρικη διάθεση.Δυνατό και απότομο γάβγισμα: Πόνος.Ζωηρό, δυνατό και ταχύ γάβγισμα: Εδαφική κυριαρχία.


<!-- more -->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου