Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σοκ για σφαγή δελφινιών

Οι ιαπωνικές αρχές επιτρέπουν τη σφαγή και την αιχμαλωσία 20.000 δελφινιών, εκ των οποίων περίπου 1.500 αιχμαλωτίζονται ή θανατώνονται κάθε χρόνο στο  Ταϊτζί,όπου οι ψαράδες οδηγούν τα δελφίνια μέσα σε έναν κόλπο και τα μαχαιρώνουν μέχρι θανάτου.













1,7 εκατ. υπογραφές για τα δελφίνια

Μία αίτηση υπογραφόμενη από 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους από 155 χώρες του πλανήτη για την άμεση παύση του κυνηγιού του δελφινιών στην Ιαπωνία κατέθεσε στην αμερικανική πρεσβεία του Τόκιο ο Ρικ Ο’ Μπάρι. Ο πρώην εκπαιδευτής δελφινιών, διάσημος από την τηλεοπτική σειρά «Φλίπερ, το δελφίνι» και τώρα πια δεινός ακτιβιστής που συνεργάστηκε με τον Λούι Ψυχογιός στο βραβευμένο με Οσκαρ ντοκιμαντέρ «Τhe cove» το οποίο επικεντρώνεται στη σφαγή δελφινιών σε ιαπωνικό ψαροχώρι, παρέδωσε την αίτηση σε αξιωματούχο στην πύλη της πρεσβείας. Περιστοιχιζόταν από αστυνομικούς αλλά και από δεκάδες υποστηρικτές.



Εκτός όμως από την Ιαπωνία το ίδιο συμβαίνει σε μια χώρα της Ε.Ε!
Συμβαίνει στη Δανία , μια χώρα με μάλλον ανεπτυγμένα οικολογικά αντανακλαστικά.
Είναι η γιορτή της ενηλικίωσης όπου νεαροί Δανοί κατασφάζουν τα δελφίνια Calderones,
κάτω από τα περήφανα βλέμματα των μεγαλυτέρων τους. 

Η ενηλικίωση πιστοποιείται από την ικανότητά τους να σκοτώσουν μαζικά, ενώ τα καημένα τα δελφίνια πληρώνουν την κοινωνικότητά τους και την φιλική τους διάθεση προς τους ανθρώπους κι έτσι πλησιάζουν ανύποπτα και παγιδεύονται.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου