Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Φονική έκρηξη σε αεροδρόμιο της Μόσχας

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 130 τραυματίστηκαν, 20 από τους οποίους πολύ σοβαρά, από την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στις  13.32 GMT (15.32 ώρα Ελλάδας), στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο της Μόσχας, το πιο πολυσύχναστο της πόλης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την έκρηξη βρίσκονται τρεις άνδρες που πιθανότατα προέρχονται από το Βόρειο Καύκασο.
Αστυνομική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ΡΙΑ Νόβοστι ότι ο καμικάζι ανατινάχτηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο πλήθος που περίμενε να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες, ωστόσο άλλη πηγή ωστόσο ανέφερε στο πρακτορείο Ιντερφάξ ότι "δεν αποκλείεται η βόμβα να ήταν τοποθετημένη ανάμεσα στις αποσκευές".
Η βόμβα, που ήταν γεμάτη με μεταλλικά καρφιά, προκάλεσε έκρηξη τόσο ισχυρή που ισοδυναμούσε με έκρηξη ίση με 5-7 τόνους ΤΝΤ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με την πιθανότητα να συμπεριλαμβάνονται στα θύματα ή τους τραυματίες της φονικής έκρηξης σε αεροδρόμιο της Μόσχας, Έλληνες τουρίστες ή ομογενείς που διαβιούν στην ρωσική πρωτεύουσα.Σε επικοινωνία του protothema.gr με την ελληνική πρεσβεία στην Μόσχα ενημερωθήκαμε πως οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στη ρωσική Ομοσπονδία βρίσκονται σε επιφυλακή για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.  Τα αεροπλάνα που είχαν προσγειωθεί στο Ντομοντέντοβο λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη προέρχονταν από το Κάιρο, το Τόκιο, το Ντίσελντορφ και το Λονδίνο.
Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση θα τιμωρηθούν.«Η ασφάλεια θα ενισχυθεί στα μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα» είπε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διέταξε να εφαρμοστεί ένα «καθεστώς ειδικής ασφάλειας» στους σταθμούς και τα αεροδρόμια της χώρας.
«Θρηνούμε τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο. Οι οργανωτές της επίθεσης θα διωχθούν και θα τιμωρηθούν», υποσχέθηκε.
 Αυτή την ώρα επικρατεί χάος στο αεροδρόμιο και δεκάδες ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο για να περιθάλψουν τους τραυματίες, ενώ ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου